ג’חנון אסלי תימני מקורי

ג’חנון
יש לי חברה תימנייה שמכינה כבר עשרות שנים ג’חנון אסלי מבית שושלתה.
עד עכשיו מדי פעם טעמנו מהג’חנון הנפלא שלה.
החלטתי ל”התגנב” למטבחה ולהציץ בשקט על אופן ההכנה ותוך כדי לרשום לי פרטים מדויקים שיעזרו לכולנו להכין ג’חנון אסלי מקורי.
הצילום של הג’חנון הוא לפני האפייה כי לא יצא לי בשבת להגיע לצלם את המוגמר.
מבטיחה שבקרוב יהיה גם צילום של אחרי. עוד לא ראיתם דבר כה מושלם וטעים.

מצרכים:
סיר ג’חנון עם מכסה תואם— גובה הסיר 13 ס”מ ורוחב 21 ס”מ
מכינים עוד סיר ג’חנון קטן יותר לביצים הקשות
ניר אפיה ג ד ו ל משומן היטב מונח בתוך סיר הג’חנון כששולי הניר עוטפים את הסיר בחלקו מבחוץ.
ניר כסף ג ד ו ל מקופל ל-2 כדי לכסות את הג’חנון לפני האפיה . גם השוליים של ניר הכסף מחוץ לסיר.
יש להכין צלוחית עם שמן רגיל שיעזור במהלך הכנת הג’חנון לפתוח את הבצק.
לשמן יש תפקיד חשוב לאורך כל ההכנה כי כל הזמן על הידיים והשיש להיות משומנים
מכינים בקערית:
100 גרם מרגרינה מעורבת עם 100 גרם סמנה (חמאה תימנית) ואם אין סמנה, אז חמאה רגילה=ס”ה 200 גרם.
מרככים את המרגרינה (10 שניות במיקרו) כדי שיהיה קל למרוח אותה במהלך ההכנה.
הכמות של 200 גרם מרגרינה+סמנה הספיקה ב ד י ו ק להכנת כל הג’חנונים (12)
שמים במיקסר עם וו הלישה:
קילו קמח רגיל
כף גדושה מלח
6 כפות סוכר
1/2 2 כוסות מים פ ו ש ר י ם ובצד מכינים עוד 1/2 כוס מים ללישה
מערבלים ובודקים שהבצק יתקבל רך מאד נעים גמיש ושומני . כאמור להוסיף עוד מים במידת הצורך.
עם האצבעות עושים בבצק מספר גומות (לא עד הסוף)
משהים את הבצק בתוך קערת המיקסר למנוחה של שעה
בקיץ משהים את הבצק במקרר. בחורף אין צורך במקרר.
אחרי שעה שוב לשים את הבצק בידיים משומנות, אוספים את הבצק מהצדדים ולשים כלפי המרכז.
שוב עושים בבצק גומות
מניחים את הבצק לנוח לעוד 1/2 שעה.
מעבירים את הבצק לשיש תוך כדי לישה קלה בידיים משומנות היטב.
בוצעים מהבצק 12 כדורים שווים בגודל (בעזרת ידיים משומנות אפשר להעביר חתיכות בצק מכדור אחד לשני)
משמנים היטב את השיש ומניחים עליו כדור בצק
בעזרת ידיים משומנות (כל הזמן הידיים משומנות) פותחים את הכדור על השיש כמה שאפשר ולא נורא אם טיפה יקרע
מורחים כפית מלאה במרגרינה והחמאה
מקפלים את העלה לחצי ושוב מורחים כפית מרגרינה רכה
בעזרת ידיים משומנות מקפלים את החצי לעוד חצי (עדיין לאורך)
מתקבלת רצועה ארוכה של בצק באורך כ-40 ס”מ וברוחב 9 ס”מ שממנה מכינים את הג’חנון.
משמנים את כל הרצועה בקצת שמן (הפעם לא במרגרינה)
אפשר למתוח את הבצק כי הוא ממש גמיש ולהגיע למידות האלה פחות או יותר .
בעזרת 2 הידיים אחת מגלגלת לכרוכית בצורת ג’חנון והשנייה פותחת את הבצק שיהיה דק (מושכת את הבצק קדימה לאורך תוך כדי הגלגול)
מושכים ומגלגלים מושכים ומגלגלים וכל הזמן נעזרים בשמן.
כשמגיעים כמעט לסוף אוספים את הג’חנון ביד ומגלגלים עליו בתנועות סיבוביות את רצועת הבצק האחרונה שעדיין ניתנת למתיחה.
מניחים את הג’חנונים המוכנים בסיר בצורת שתי וערב
מכסים את הסיר בעזרת ניר הכסף ואת השוליים של הניר מקפלים כלפי הסיר מבחוץ
סוגרים היטב את המכסה.
אם מכינים את הג’חנון ביום חמישי שומרים את הסיר במקרר עד יום שישי בשעה 4 אחה”צ
ביום שישי בשעה 4 מכניסים את הסיר לתנור בחום 100 מעלות ואת הסיר עם הביצים והמים החמים
מניחים ליד.
(בסיר הביצים ממלאים עד גובה 3 ס”מ מעל לביצים במים חמים).
בשבת בשעה 7 בבקר בודקים את הג’חנון.
אם הג’חנון שחום ומוכן מעבירים את הביצים ומסדרים אותן יפה על הג’חנון
מנמיכים את התנור לחום 50 ומשאירים עד לארוחה.
תהנו

4 Responses to “ג’חנון אסלי תימני מקורי”

  1. רחלי Says:

    פירגה המקסימה

    בדרך כלל אני לא ניכנסת בשבתות למחשב, אבל הייתי חייבת להגיב.
    הכנתי את הבצק של הג’חנון כמו שהכבתבת לי וכמובן הכנסתי לתנור.
    יצא מעולה, בדיוק המתכון שחיפשתי.
    בעלי כמובן היה מאושר ואמר לי: רחלי, כל הכבוד יצא הפעם ממש מוצלח. והילדים………..אין צורך להרחיב.
    המון תודה,

    רחלי

  2. פירגה Says:

    רחלי מתוקה
    תודה על חוות הדעת שלך ושל בני ביתך
    לג’חנון הטעים.
    אני זוללת אותו עם סילאן או דבש.
    פשוט נפלא וטעים טעים.
    המשך שבת שלום ותהנו.
    פירגה

  3. Anonymous Says:

    ….why did they took all pictures down on the fourm – I came back here but those picture are not here too :-(((…..anyway will try to make them and let you know how ………..THANKS TONS !!!

  4. Ruthy Says:

    ……….and….I think the food’s forum did not treat you nice with all this beautiful pitures you posted over there and they delteted all of them !….sorry for that…thou. I will still be loyal to my kitchen’s queen :-)))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: