תראו את הכרוביות כמה טעים זה נראה.
זהירות ממכר.
מקור המתכון והתמונה:פירגה
מצרכים:
2 כרוביות גדולות מבושלות עד פריכות (אני מבשלת במיקרו)ראו “טיפ” למטה
אחרי הריכוך מפרידים לפרחים בגדלים שונים
כלי עמוק להכנת הטמפורה כדי שיהיה נוח לטבול את פרחי הכרובית
מצרכים לטמפורה:
כוס קמח
כפית אבקת אפיה
3 ביצים טרופות קלות
2 כפות שמן קנולה
1/2 כוס מים
כפית אבקת מרק עוף
כפית חרדל
כפית דבש
מעט תבלין אבקת שום
כפית תבלון שמיר/פטרוזיליה יבשה לפי טעם
מלח
פלפל שחור
לערבל במוט חשמלי
לטעום ולהוסיף תיבול מהתיבול המוצע
לטבול את פרחי הכרובית ולנער עודפים מהרוטב
לטגן מכל הצדדים בשמן מרודד ולא עמוק
להוציא על ניר סופג ולפני הארוחה לחמם בתנור
ניתן לזגג טחינה גולמית או מתובלת.
“טיפ לריכוך כרובית במיקרו”
1. שמים את הכרובית שלמה בכלי גדול ועמוק שמתאים למיקרו
ממלאים 1/2 מגובה הכרובית מים
מכסים בניילונית ועושים כמה חורים עם קיסם ליציאת האדים
מפעילים ל-5 דקות וממשיכים לפי הצורך עד שהכרובית מוכנה ועדיין נשארת פריכה.
מצננים ובוצעים לפרחים בגדלים שונים
תהנו
March 30, 2009 at 6:40 am |
גיליתי את הטמפורה, בשבת גיסי טיגן שניצלים יחד עם קמח, טמפורה ופרורי לחם – יוצא מעולה.
אז עד כמה וכמה על כרובית.
תודה רבה פירגה,
רחלי
March 30, 2009 at 9:35 am |
נראה לי שיתאים לכל ירק. טעים. עדין.
טמפורה על שניצל עוד לא הכנתי.
פירגה
March 31, 2009 at 4:55 pm |
נראה סוף הדרך!!
את חושבת שאפשר להחליף את הקמח בקמח מצה או קמח תפו”א שיתאים לפסח???
קשה לי להתאפק מלהכין את זה, אבל כבר אין חמץ בבית….
עדי
April 2, 2009 at 6:33 pm |
עדי הייי וערב טוב
למרות שלא ניסיתי עם קמח מצה
תנפי אותו פעמיים ותכיני.
נראה לי שיתאים.
בהצלחה ותהנו
פירגה