לזניה גבינות מפנקת

לזניה גבינות עשירה ומפנקת
כשמה כן היא . המלית נדיבה והרוטב פיקנטי
והשילוב פשוט טעים להפליא.

מקור המתכון:פירגה
מקור התמונה:פירגה

מצרכים ל-6 מנות:
תבנית 30X20 עמוקה משומנת
12 דפי לזניה ללא בישול מוקדם (מעדיפה ברילה)
ניר כסף גדול שיכסה את התבנית

מצרכים למלית בקערה:
2 מיכלי קוטג’ 5%
250 גבינת “כנען” או “טוב טעם” – שתיהן מסוג הגבינות היבשות ללא נוזלים.
300 גרם גבינה צהובה מגוררת (מכל סוג ורצוי מעורבת:עיזים,קשקבל,פרמזן,טל העמק,גלבוע)
מעט מלח רק אחרי טעימה (תלוי בסוג הגבינות)
לערבב

מצרכים לרוטב בקערה:
2 קופסאות עגבניות מרוסקות של יכין=520 גרם
3 כפות שמן רגיל (מעדיפה קנולה)
מעט אבקת שום
מעט אורגנו ועלי בזיליקום טריים.
כפית סוכר
כפית אבקת מרק עוף
מלח ופלפל שחור
1/4 כוס מים חמים
לערבב ללא בישול. לטעום ולשבח טעמים.

לציפוי:
עוד 100 גרם גבינה צהובה מגוררת.
1/4 כוס שמנת מתוקה

סידור התבנית:
על התבנית המשומנת לצקת 2 כפות רוטב ולמרוח באופן שווה
להניח 3 דפי לזניה (נכנס בדיוק)
לצקת 2 כפות רוטב ולמרוח על העלים .לכסות היטב את העלים עם הרוטב. לא להוסיף עוד רוטב.
לכסות ב נ ד י ב ו ת בגבינה . להניח גושים גושים וליישר .
להניח עלי לזניה ושוב 2 כפות רוטב ובנדיבות מהגבינה….וכן הלאה.
השכבה העליונה תהיה דפי לזניה
לרוטב שנשאר ב ק ע ר ה מוסיפים 1/4 כוס שמנת מתוקה ומערבבים
יוצקים באופן שווה עם כף על כל הלזניה
מצפים את הלזניה בעוד גבינה צהובה מגוררת
נועצים במרווחים שבין העלים 6 קיסמים ומניחים מעל לקיסמים ניר כסף שלא ייגע בגבינה
מהדקים קלות את ניר הכסף לתבנית .
אופים בחום 175 כ-40 דקות
מסירים ניר ואופים עוד 5 עד 10 דקות רק עד להקרמת הגבינה . הגבינה נשארת זהובה ועסיסית ולא שרופה.
לתת ללזניה לנוח לפחות 10 דקות מחוץ לתנור.
פורסים ומגישים.

“טיפ” אופציה
בין השכבות ניתן להוסיף:
זיתים קצוצים, טונה סחוטה, תירס, פטריות , בצל מטוגן וכו’.
תהנו

6 Responses to “לזניה גבינות מפנקת”

  1. Rica Felberbaum Says:

    פירגה היקרה שלום
    תודה על המתכונים הנפלאים
    יש סיבה מיוחדת שהיא שונה מלזנית המצות? כי היא נשמעת טעימה יותר
    אפשר לאמצה גם למצות ?
    תודה

  2. פירגה Says:

    ריקה יקרה
    מה שלומך?
    כל לזניה כבודה במקומה מונח.
    תכיני לפי הרשום. כל אחת כיאה לה.
    הכנתי קטגוריה נפרדת לכל הלזניות שלי כי כבר התווספו הרבה סוגים.
    בברכה,פירגה

  3. Anonymous Says:

    מדהים.
    חוץ מזה כל הכתיבה שלך “במעבח של איה” מבורכת.
    האנונימית.

  4. פירגה Says:

    בקר אור
    והכל בכיף רק שיהיה לי להכל זמן.
    תודה ושבוע נפלא לך
    פירגה

  5. Anonymous Says:

    האם להשתמש בשמנת לבישול או שמנת מתוקה?

  6. פירגה Says:

    איזה שמנת שיש לך בבית.
    בהצלחה ותהנו.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: