בורקס מצות אפוי/מטוגן

בורקס מצות מטוגן/אפוי
מקור:פירגה

מצות מושרות 1/2 דקה באמבטיה של מים
לנער ולשים את המצות שלמות בתוך מגבת טיפונת לחה
להשאיר במגבת עד שהמלית מוכנה

הכנת המלית במקרה הזה תפוח אדמה בבצל מטוגן ופטרוזיליה:
מבשלים תפוחי אדמה בלי קליפה עד ריכוך במיקרו או על הגז
מעבירים לקערה ומועכים ל”פירה”
מטגנים בצלים קצוצים במעט שמן רק עד להזהבה
חותכים פטרוזיליה טרייה
מוסיפים מעט מהביצה שטורפים לטיגון (על 3 תפוחי אדמה מספיקה כף אחת)
תיבול שלי : מלח ופלפל שחור
מערבבים וחשוב לטעום ולהוסיף מלח ופלפל אם צריך

כל מצה חותכים ל-2 או 3 לאורך (החיתוך נעשה בדיוק במקום של החורים במצה)
שמים בצד כמות נדיבה מהמלית ומתחילים לגלגל (המצה נוחה לגלגול בגלל ההשהיה במגבת)
מעבירים לצלחת עם ביצה טרופה+מלח ופלפל
מטגנים היטב מכל הצדדים ומעבירים לניר סופג

העדפה שלי מטוגן.כי אין מה להשוות……

אפיה:
מוסיפים עוד צלחת עם קמח מצה ומתבלים במעט פפריקה .
אחרי שטובלים ה י ט ב את גליל המצה בביצה מעבירים לפירורים
מגלגלים שהפירורים יידבקו היטב.
מרפדים ניר אפיה ומניחים את הגלילים
אופים בחום 175 כ-20 דקות או עד להשחמה.
תהנו

14 Responses to “בורקס מצות אפוי/מטוגן”

  1. רחלי Says:

    בהחלט מכירה את המנה הזאת מצויין, אני מוסיפה גם פיטריות.
    אפשר גם למלא עם חתיכות פרגיות יחד עם הפירה גם יוצא מצויין או אפילו כבד קצוץ.

    רחלי

  2. פירגה Says:

    נהדר.
    לדעתי מרשימת המליות שלי כל מלית תתאים.
    פירגה

  3. Anonymous Says:

    נהדר נהדר נהדר…

    מליות ניראה השמים זה הגבול חהה
    התמונה ממש מגרה

    תודה פירגושלה
    שונט

  4. פירגה Says:

    שונט ממוש
    תודה כרגיל על הכללללללללללל
    חיבוקים

  5. Anonymous Says:

    פירגוש ,

    נשארתי עם הלשון בחוץ ….. נראה מהמם וטעיםםםםםםםם , מכינה די דומה , אך שלך נראים סוף ………

    והצילום ממש של מקצוענית , כל כך יפה !

    מלית פירה + המון בצל מטוגן הכי טעים לי בעולם !

    תבורכי יקירתי ,

    תודה רבה ,
    שרית-ב

  6. פירגה Says:

    תודה שרית יקרה
    איזה חג זה פסח…חהחהחהח טעים ומשמין ומזל שיש רק פעם בשנה.
    נו טוב, ארוך שנספיק לטעום מהכל…..

    חיבוק מפירגה

  7. ליאת Says:

    יצא מעולה!!!!
    המילוי של תפוחי האדמה מאד טעים וקיבלתי מחמאות מהבעל שחולה על בורקס…..

  8. Anonymous Says:

    תודה אישה יקרה
    ניראה ממש ממש טוב
    אבל אצלינו לא אוכלים תפוחי אדמה ממולא,אלה רק גבינות
    איזה גבינות אפשר למלא???ואיך עושים את זה שלא יזלו כל הגבינות החוצה????
    תודה
    מרחלי באהבה

  9. פירגה Says:

    רחלי
    תשלבי גבינות קשות ורכות שהבלילה תהיה סמיכה.תוסיפי ירק או לפחות בצל ירוק,זיתים…..
    פירגה

  10. פירגה Says:

    ליאתי
    מסרי גם לבעל תודה ענקית
    ולך עוד חיבוק על הטירחה לכתוב אלי.
    את נהדרת

  11. Ben_Cs Says:

    בסוף יצא מעולה, אבל דיי הרבה מצות נקרעו בדרך. אולי צריך להשאיר יותר זמן במגבת לחה?

  12. פירגה Says:

    נהדר שיצא מעולה.
    המצות נקרעות לא בגלל המגבת אלא בגלל השריית המצות
    משרים אותם רק כמה שניות שייספגו את המים ומוציאים למגבת.
    ואז המצות ממש גמישות ונוחות לגלגול.
    שמחתי מאד שאהבתם .
    המשך חג טעים
    פירגה

  13. Ben_Cs Says:

    תודה רבה, אדע להבא.
    בני המשפחה מודים לך מאוד 🙂

  14. פירגה Says:

    בבקשה מכל הלב
    פירגה

Leave a reply to פירגה Cancel reply