מקור:פירגה
מצות מושרות 1/2 דקה באמבטיה של מים
לנער ולשים את המצות שלמות בתוך מגבת טיפונת לחה
להשאיר במגבת עד שהמלית מוכנה
הכנת המלית במקרה הזה תפוח אדמה בבצל מטוגן ופטרוזיליה:
מבשלים תפוחי אדמה בלי קליפה עד ריכוך במיקרו או על הגז
מעבירים לקערה ומועכים ל”פירה”
מטגנים בצלים קצוצים במעט שמן רק עד להזהבה
חותכים פטרוזיליה טרייה
מוסיפים מעט מהביצה שטורפים לטיגון (על 3 תפוחי אדמה מספיקה כף אחת)
תיבול שלי : מלח ופלפל שחור
מערבבים וחשוב לטעום ולהוסיף מלח ופלפל אם צריך
כל מצה חותכים ל-2 או 3 לאורך (החיתוך נעשה בדיוק במקום של החורים במצה)
שמים בצד כמות נדיבה מהמלית ומתחילים לגלגל (המצה נוחה לגלגול בגלל ההשהיה במגבת)
מעבירים לצלחת עם ביצה טרופה+מלח ופלפל
מטגנים היטב מכל הצדדים ומעבירים לניר סופג
אפיה:
מוסיפים עוד צלחת עם קמח מצה ומתבלים במעט פפריקה .
אחרי שטובלים ה י ט ב את גליל המצה בביצה מעבירים לפירורים
מגלגלים שהפירורים יידבקו היטב.
מרפדים ניר אפיה ומניחים את הגלילים
אופים בחום 175 כ-20 דקות או עד להשחמה.
תהנו
March 30, 2009 at 6:37 am |
בהחלט מכירה את המנה הזאת מצויין, אני מוסיפה גם פיטריות.
אפשר גם למלא עם חתיכות פרגיות יחד עם הפירה גם יוצא מצויין או אפילו כבד קצוץ.
רחלי
March 30, 2009 at 9:36 am |
נהדר.
לדעתי מרשימת המליות שלי כל מלית תתאים.
פירגה
March 31, 2009 at 4:36 am |
נהדר נהדר נהדר…
מליות ניראה השמים זה הגבול חהה
התמונה ממש מגרה
תודה פירגושלה
שונט
March 31, 2009 at 8:47 am |
שונט ממוש
תודה כרגיל על הכללללללללללל
חיבוקים
March 31, 2009 at 9:08 am |
פירגוש ,
נשארתי עם הלשון בחוץ ….. נראה מהמם וטעיםםםםםםםם , מכינה די דומה , אך שלך נראים סוף ………
והצילום ממש של מקצוענית , כל כך יפה !
מלית פירה + המון בצל מטוגן הכי טעים לי בעולם !
תבורכי יקירתי ,
תודה רבה ,
שרית-ב
March 31, 2009 at 9:12 am |
תודה שרית יקרה
איזה חג זה פסח…חהחהחהח טעים ומשמין ומזל שיש רק פעם בשנה.
נו טוב, ארוך שנספיק לטעום מהכל…..
חיבוק מפירגה
April 9, 2009 at 5:04 am |
יצא מעולה!!!!
המילוי של תפוחי האדמה מאד טעים וקיבלתי מחמאות מהבעל שחולה על בורקס…..
April 9, 2009 at 9:10 am |
תודה אישה יקרה
ניראה ממש ממש טוב
אבל אצלינו לא אוכלים תפוחי אדמה ממולא,אלה רק גבינות
איזה גבינות אפשר למלא???ואיך עושים את זה שלא יזלו כל הגבינות החוצה????
תודה
מרחלי באהבה
April 9, 2009 at 7:44 pm |
רחלי
תשלבי גבינות קשות ורכות שהבלילה תהיה סמיכה.תוסיפי ירק או לפחות בצל ירוק,זיתים…..
פירגה
April 9, 2009 at 7:49 pm |
ליאתי
מסרי גם לבעל תודה ענקית
ולך עוד חיבוק על הטירחה לכתוב אלי.
את נהדרת
April 10, 2009 at 11:15 am |
בסוף יצא מעולה, אבל דיי הרבה מצות נקרעו בדרך. אולי צריך להשאיר יותר זמן במגבת לחה?
April 10, 2009 at 11:38 am |
נהדר שיצא מעולה.
המצות נקרעות לא בגלל המגבת אלא בגלל השריית המצות
משרים אותם רק כמה שניות שייספגו את המים ומוציאים למגבת.
ואז המצות ממש גמישות ונוחות לגלגול.
שמחתי מאד שאהבתם .
המשך חג טעים
פירגה
April 10, 2009 at 11:59 am |
תודה רבה, אדע להבא.
בני המשפחה מודים לך מאוד 🙂
April 10, 2009 at 1:18 pm |
בבקשה מכל הלב
פירגה