עוגיות קוקוס וטחינה מתאימות גם לפסח

עוגיות קוקוס וטחינה גם לפסח
מקור:פירגה
כמות: 16 עוגיות

שמים בקערה:
1/2 כוס שמן
3 כפות סילאן
2 כפות טחינה גולמית
3 כפות סוכר

כוס קוקוס
קליפת לימון טרי-לא חובה
1/2 כוס קמח מצות מ נ ו פ ה
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
לשים את העיסה עם הידיים ואם העיסה מתפוררת מוסיפים כף שמן . הבצק קצת מתפורר.
קורצים פיסות בצק בינוניות לא קטנות. עוגיות קטנות מדי יתפוררו ועדיף כדורים גדולים.
מגלגלים את הבצק בידיים לוחצים ומהדקים עד שנוצר כדור והבצק מתייצב.
מניחים את הכדורים על ניר אפיה .
תנור בחום 160 ואופים עד שיזהיבו כ-20 דקות.
חשוב ביותר: לחכות שהעוגיות יתקררו בתוך התבנית
אין אבקת אפיה,אין ביצים
תהנו.

8 Responses to “עוגיות קוקוס וטחינה מתאימות גם לפסח”

  1. kotzika Says:

    שלום פירגה,
    האימילים שלך הפסיקו להגיע. נרשמתי פעם שניה, ועדין לא מגיע. מה עושים?
    תודה על כל המתכונים.

  2. פירגה Says:

    משונה.אברר אצל הבן שלי כי הוא מטפל בבעיות כאלה.

  3. פירגה Says:

    אם תוכלי לכתוב לי את כתובת האימייל שלך אוכל לבדוק מה הבעיה. תודה.

  4. Anonymous Says:

    הכנתי את העוגיות לפסח ללא סוכר, במקום סוכר השתמשתי ב”כמו סוכר” , יצאו מעולה, כל הכבוד לך. גיוונתי את העוגיות, גם עם סומסום, גם עם שקדים טחונים וגם עם קוקוס, בעלי ממש חוגג. עשית לי את הפסח. כל הכבוד

  5. פירגה Says:

    תודה רבה על חוות הדעת .
    חג שמח וטעים
    פירגה

  6. ISAAC Says:

    יצא טעים מאוד
    הנכדים אהבו וגם אנחנו

    תודה לך

    חג שמח וכשר

    איציק

  7. פירגה Says:

    איציק היייייי
    תודה על חוות דעתכם.
    חג שמח וטעים לכל המשפחה וחיבוק לנכדים
    פירגה

  8. ISAAC Says:

    היי פירגה

    אני לא מחפש השתתפות בתחרות, יש לי אחלה מתכון לעוגת תפוזים כשרה לפסח שניסיתי ויצא משהו משהו:

    בבקה , 160 מעלות שעה ו-10 דקות

    חומרים
    7 ביצים (מופרדות חלבון וחלמון)
    כוס וחצי מיץ תפוזים טבעי (סחוט טרי)
    גרידת קליפת תפוז שלם
    1 כוס שמן
    2 כוסות קמח תפוח אדמה
    1 כוס קמח מצה
    3/4 כוס קורנפלור
    שקית אבקת אפיה

    הכנה
    1. חלמונים + 1 כוס סוכר במיקסר עד שמתקבל קרם יפה.
    2. מוסיפים את השמן וממשיכים דקה נוספת במהירות בינונית.
    3. מוסיפים את גרידת קליפת תפוז.
    4. מוסיפים מעט מיץ תפוזים וקמח לסירוגין באותו הסדר עד סיום הכמות, כאשר הקמח האחרון.
    5. מקציפים את החלבונים עם 1 כוס סוכר.
    5.1 שליש מכמות לשפוך לתוך הבלילה ולערבב היטב במיקסר.
    5.2 יש להוציא את הקערה מבסיס המיקסר ואת יתרת החלבונים המוקצפים
    יש לקפל היטב.

    לשפוך הכל לבבקה ולתנור.

    חשוב, אין לשמן את הבבקה כדי שהעוגה לא תיפול.

    תהני

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: