קינוח קרם גבינה ונילי בנגיעות סילאן וטחינה

קינוח קרם גבינה ונילי כבוואריה בנגיעות סילאן וטחינה

המירקם בווארי לחלוטין במירקם אוורירי ועדין
6 מנות אישיות ג ד ו ל ו ת בכוסות זכוכית על רגל
או 12 מנות אישיות בספלונים קטנים
או בתבנית לב /פרח מספר 22 -20
אפשר להגדיל ולהכפיל כמויות

מקור המתכון והתמונה:פירגה
מצרכים:
1 כוס חלב
1 שקית ג’לטין=14 גרם
1 מיכל גבינה לבנה רכה 250 גרם
1 מיכל שמנת חמוצה שמנה
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
1שקית סוכר וניל
1 כוס סוכר

לנגיעות:
4 כפות סילאן נוזלי (מחוץ למקרר)
2 כפות טחינה גולמית נוזלית במיוחד
לערבב

אופן ההכנה:
לשים בסיר את החלב והג’לטין
לבחוש היטב עד לסף רתיחה.
לסגור להבה ולהמשיך לערבב היטב עד להמסת הג’לטין.
לסנן את החלב עם הג’לטין לתוך קערה ג ד ו ל ה.
ל ק ר ר .
להוסיף לקערת החלב :
גבינה לבנה
שמנת חמוצה
סוכר וניל
סוכר
לערבב ביחד.
להקציף את השמנת המתוקה ולהוסיף בבחישה.
למזג את כל החומרים ביחד לבלילה חלקה.
לצקת לכלים שבחרתם

באמצע כל מנה לצקת כפית גדושה מהסילאן+טחינה
להכניס לשעה למקרר ולהוציא לקשוט
אחרי הקישוט לשמור במקרר ולא בפריזר.
תהנו.
פורסם על ידי פירגה ב- יום שישי פברואר 13, 2009

3 Responses to “קינוח קרם גבינה ונילי בנגיעות סילאן וטחינה”

  1. ברבור במטבח Says:

    כמה צחקתי….קיבלנו לחג מהעבודה תבנית לב מסיליקון

    כבר כמה ימים אני שוברת את הראש ותוהה מה אני עושה עם זה

    תגידי פירגה…את מבקרת אצלי בראש?

  2. פירגה Says:

    ברבורה יקרה
    תתחדשי.חהחהחהחהחה
    יש הרבה וורסיות לקינוח גבינה בווארי הזה. את יכולה לשוטט בקינוחים ולראות עוד רעיונות.
    בהצלחה חמדתי.

  3. פירגה Says:

    ברבור
    כדי לשלוף את הבוואריה יפה בצורת הפרח עלייך להכניס את התבנית לכ-30 דקות למקפיא. לשחרר בעדינות את הדפנות ולהניח את התבנית על מגש הגשה.
    להכות קלות על הבסיס כדי שהבוואריה תצא בשלמותה.
    בהצלחה.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: