כרעיים סילאניים בפירורים על מצע בצלים וערמונים

המתכון הזה זכה במקום הראשון
בתחרות מתכוני סילאן של הנהלת הפורומים-תפוז

כרעיים סילאניים בפירורים על מצע בצלים וערמונים
מקור המתכון והתמונה:פירגה
את המתכון הזה מכינים ב ק ו מ ו ת בתבנית גדולה ו ע מ ו ק ה
קומה ראשונה בצלים גזרים שלמים וערמונים
קומה שנייה כרעי עוף שמנמנים ועסיסיים
בשלב אחרון מוסיפים את חצאי הבטטות המזוגגות בסילאן.
מצרכים לשכבה ראשונה בתבנית:
מכינים יריעת ניר כסף גדולה לכיסוי הבצל והגזרים
שמים בקערה גדולה:
6 כפות שמן זית
2 כפות חמאה או מרגרינה מומסת
4 כפות ס י ל א ן
כף חומץ בלסמי
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1/4 כוס יין מתוק
כף רוטב סויה
מעט אבקת מרק עוף
6 בצלים פרוסים לאורך ל-3
6 גזרים
ערמונים כמה שרוצים
את הערמונים אפשר לשים מחורצים שלמים או מקולפים
מערבבים ויוצקים את כל המצרכים לתבנית משומנת
מכסים ואוטמים בניר הכסף.

שכבה שנייה כרעי עוף צלויים סילאניים בפירורי לחם
מכינים יריעת ניר כסף גדולה לכיסוי הכרעיים.
6 – 8 כרעי עוף עם או בלי עור
חותכים כל כרע באמצע בעומק 1 ס”מ (חריץ )
מכינים בקערה ג ד ו ל ה מרינדה:
3 כפות טחינה גולמית
3 שיני שום כתושות
4 כפות ס י ל א ן
2 כפות קטשופ
כף רוטב סויה רצוי “קוקימן”
כף פפריקה מתוקה גדושה
מלח
פלפל
לערבב ולטעום ולשפר טעמים
לגלגל היטב את העוף במרינדה ולהקפיד להכניס מרינדה לחריץ בכרע.
להכין קערה עם פירורי לחם . לגלגל ולצפות את הכרעיים היטב בפירורים
להניח את הכרעיים על ניר הכסף בתבנית האפייה.
לכסות בניר הכסף הנוסף את הכרעיים ולסגור היטב מהצדדים את התבנית.
לחמם מראש תנור לחום 190 – 200 מעלות ולאפות 50 דקות
להפוך בזהירות את הכרעיים לאטום שוב בניר הכסף ולהמשיך לאפות עוד 45 דקות
מוציאים את התבנית ומניחים בין הכרעיים חצאי בטטות (לאורך) מ ק ו ל פ ו ת משוכות היטב במעט מאד שמן זית+ס י ל א ן בנדיבות+ מעט פלפל שחור גרוס.
מכסים שוב בניר הכסף ואופים כ-20 דקות רק עד שהבטטות רכות.
לפני הארוחה מסירים ניר כסף מחממים תנור לחום 175 ומשחימים את הכרעיים מכל צד 10 דקות
תהנו

7 Responses to “כרעיים סילאניים בפירורים על מצע בצלים וערמונים”

  1. רחלי Says:

    פירגה היקרה,

    וואו, ניראה אחלה מתכון
    ואנחנו במשפחה אוהבים מאוד ערמונים
    בהחלט ינוסה,

    תודה

    רחלי

  2. פירגה Says:

    אם כך רחלי יקרה,נראה שמאד מאד תהנו
    חג שמח
    פירגה

  3. Anonymous Says:

    אולי מספיק עם הסילאן תגווני בבקשה

  4. פירגה Says:

    המתכון נשלח לתחרות סילאן
    אנא במקום לרטון נא לאחל לי בהצלחה. תודה. ויש מתכונים מגוונים.
    פשוט יש המון…..אז לשוטט בסבלנות ולהנות
    פירגה

  5. Anonymous Says:

    את ענקית!!!!!!!!! כל הכבוד על הפרס מדיע לך אין כל ספק !!!!!!!!!
    אני ממשיכה להנות ממתכונייך ומחכה בקוצר רוח למתכונת החדשה.
    חופשה נעימה. חג שמח מאושר וטעים.
    עדי מקרית אתא

  6. פירגה Says:

    עדי יקרה
    האתר ממש אוטוטו יוצא לאור ענין של ימים.
    תודה לך על הפירגון ואני בטוחה שימשיך להיות כיף ביחד.
    חיבוק מפירגה

  7. פירגה Says:

    הגיעו המוני תגובות ברכות ופירגון.
    בכדי לא ליצור עומס בתגובות החזרתי לרבים תגובה על גבי המיילים.
    מודה לכולכם בארץ ובגולה ומקווה שלא שכחתי אף אחד.אתם הכח והמרץ שלנו להמשיך הלאה.
    חיבוק ענק לכולם,מפירגה.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: